Crochet · History · Structures · Tunisian crochet

Scottish and shepherd’s knitting revisited

This post is temporarily offline

I’m currently preparing an article for publication about the broader topic covered by this post. When the article has appeared, I’ll place a link to it here, with the initial text of the post edited to provide supplementary information.

2 thoughts on “Scottish and shepherd’s knitting revisited

  1. Här fastnar jag för två detaljer! Som västerbottning är det självklart roligt att läsa om den gamla användningen av ordet påta! Även om man kan anta att den funnits i andra landsändar samtidigt. Men sedan var det ju det där med “a less clear description of an elastic variant” också. Intressant – den skulle man gärna titta närmare på. Jag brukar jämföra olika sätt att virka elastiskt, eller ska jag säga olika försök att virka elastiskt, det finns ju några olika metoder att välja på.

    1. The elastic effect is produced by alternating slip stitches and chains (“knitting one stitch and slipping the next…without knitting”) in a round, and alternating the way successive rounds are worked. The instructions for joining a round to the preceding one are ambiguous, which is why I made my comment. The original text is here.

Comments are closed.